Despre mine

Fotografia mea
"Luati viata in serios, spanzurati-va gratios de lustra"

Blogger: slujba sau idiotenie

Dedic un subiect tuturor celor ce se considera bloggeri. Ii consider o pata destul de importanta pe Internetu' asta si ca orice pata persistenta nici macar cu Axion nu scapam de ei. Prin prezenta aduc la cunostinta ca nu sunt blogger sunt doar plictisit si enervat pe faptul ca cineva ii baga in seama pe indivizii care scriu pe net. Revenind, am facut o definitie a cuvantului blogger intr-un text de mai devreme insa imi dedic toata puterea degetelor mele si voi cauta pe Wikipedia definita cuvantului blogger.

Un blogger este o persoană care navighează prin frontierele spațiului virtual ale Internetului și completează un blog. Bloggerii nu sunt definiți printr-un grup omogen, ei având o varietate de motivații profesionale sau personale pentru care scriu pe un blog și vin dintr-o varietate de contexte politice, economice și sociale.

Există trei tipuri principale de bloguri:

* personal: blog cu subiecte de interes personal fără a fi asociat cu munca.
* profesional: blog cu subiecte din industrie și profesie dar fără a fi un instrument oficial al unei companii.
* corporatist: blog al unei companii ca instrument oficial al acesteia.

Pentru majoritatea bloggerilor această activitate nu este o afacere în sine și nu le este principala sursă de venit. Un blogger poate fi doctor, mecanic, avocat sau artist așa că bloggerii dețin o varietate de profesii pentru care acțiunea de „a blogui” reprezinta portavocea către restul lumii.

Sursa Wikipedia.org

Bun, am gasit o definitie mai mult decat stufoasa a ceea ce inseamna sa fi blogger. Deci sunt mai multe tipuri de bloguri... cat traiesti inveti. Normal ar fi sa ne legam de fiecare categorie in parte.

Blog personal: Aici intra marea masa a bloggarilor, pleava bloggarilor aia care scriu cacaturi personale despre ce au facut ei saptamana trecuta in baie in timp ce se cacau, ce au facut dupa ce au iesit si ei la soare cand au inceput sa arunce copiii cu rosii stricate in muianele lor acneice, genul de om cu care nu ai putea fi prieten nici daca ar avea destui bani incat sa te faca sa te intereseze persoana lui. Aici intra orice idiot de la Zoso pana la Tudor Chirila, ultimul in schimb are si o cariera muzicala care nu isi are rostul.

Blog profesional: In cadrul acestei categorii intra indivizii care se numesc "freelancer" adica unu destul de incompetent incat nici o corporatie nu s-ar uita la el sa il angajeze, sa nu uitam totusi ca visul unui freelancer este acela de a fi si el corporatist. Tot aici se incadreaza si medici cu mai multe procese de malpraxis decat numarul de gloante care a intrat in Ceausescu, si isi permit sa isi dea ei cu parerea despre diferite simptome care li se prezinta pe messenger de multi ipohondri care daca au facut febra 37,5 au impresia ca au febra tifoida, si idiotul de medic chiar le "incurajeaza" ideea... astfel incat jumate se sinucid pentru ca sunt destul de prosti incat respira pe gura si ii asculta pe medicii dupa bloguri.

Blog corporatist: Aici scriu toate corporatiile care nu ar angaja freelanceri, marile companii sugatoare de pula care incearca sa isi arate targeturile pe Internet, de parca pe noi ne-ar interesa targeturile lor (a da si tinta, scop in limbaj corporatist se numeste target, futu-va'n gura de interesanti), in acelasi timp incearca sa isi "umanizeze personalul", de parca mai ai ce umaniza la un corporatist, o drona fara vise din piata de locuri de munca.

Totusi dupa umila mea parere de semi-zeu un blogger inseamna o persoana destul de neinteresanta care nu poate purta o converstatie 10 minute cu o cineva fara sa primeasca un sut in ochi, persoana care se considera importanta doar prin numarul de "followers" pe care ii are, care se considera persoana avizata in mai multe domenii, doar pentru ca a citit pe Wikipedia franturi despre diferite cacaturi, cei care deja au cont pe Wikipedia si au postat ceva despre orice deja se considera doctori docenti honoris causa. Plecati in cacat de pseudointelectuali invatati tot alfabetul si nu mai folositi cuvinte destepte ca nu impresionati pe nimeni decat pe cei ca voi care chiar se iau in serios, o sa va luati atat de tare in serios incat in ziua in care o sa va pice netul o sa va spanzurati cu cablul de la internet pentru ca aveti impresia ca parerea voastra "avizata" conteaza pentru altcineva in afara de persoana voastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...