Despre mine

Fotografia mea
"Luati viata in serios, spanzurati-va gratios de lustra"

Cum am ajuns sa urasc sambetele...

    Vi s-a intamplat vreodata sa doriti cu ardoare sa loviti pe cineva in asa hal incat durerea perceputa de respectivul ce urmeaza sa fie lovit, sa fie perceputa in timp atat in trecut cat si in viitor.
    Sa luam ca exemplu clar, sambata ora 12 si un pic, sa luam o posta de undeva din Romania (de undeva din Romania ca nu am fost in pula mea la alte oficii postale din lume) sa luam o tanti ochelarista cu dinti de castor si doua colete care trebuie trimise la mama dracu undeva. Legat de asta, substantivul propriu Slatina imi suna a sunca sarata, nu stiu de ce.
     Bun, si cum am ajuns eu la posta a trebuit sa completez doua hartiute/formulare per colet una alba si una verde (d'aia cu plata la ramburs ca sunt si scartar dupa ce ca sunt lenes) si le completez dupa cum ma instruise duduia ochelarista cu dinti de castor, ceva cu expeditor devine destinatar si destinatarul devine expeditor pe una dintre foi, o intreb ca un om civilizat cu frica de dumnezeu "Pe care trebuie inversat destinatarul cu expeditorul?" la care ea "Pe una dintre hartii." am fost sigur ca sunt in zona crepusculara, n-am mai intrebat-o am completat formularele cum mi s-a indicat, ma duc cu un set de exemplare la ea. "Nu este bine" bun "De ce nu este bine?" intreb "Pentru ca ati gresit." okey.... faptul ca nu este bine implica ca am gresit "Unde anume am gresit?" iarasi sperand la un raspuns pertinent "La completarea formularului." evident in pula mea ca la completarea formularului, ca doar nu mi-am ratat existenta si am gresit fundamental in viata.
    Imi ofera alte doua formulare unu verde altul alb si imi spune de aceasta data pe care dintre ele trebuie sa inversez expeditorul cu destinatarul... buun.
    Aaa si ca mi-am adus aminte, intr-o posta cu toate ghiseele deschise dar toate fiind libere de contribuabili, nu exista un pix, a trebuit sa ies din posta sa ma duc sa cumpar un amarat de pix, ca nici d'alea nu aveau, nici macar la vanzare.
    Revenind la ideea de baza completez eu cacaturile respective corect de data asta, dar a trecut o ora pentru ca de.. nu am trimis nimic prin posta, nici o scrisoare, nimic habar nu am cum se face... probabil o fi de la era digitala in care m-am nascut, irelevant iar deviez... ma duc cu formularele si pun coletele pe cantar... 3kg jumate unu si celalalt cam la fel. Buuun...
    Incepe sa le pipaie "Ce aveti aici?" hmm... pai.. pula mea am completat pe formular dar totusi raspund "Un laptop"... ok la care "Nu prea imi place cum l-ati impachetat" pai futu-ti gura ma'tii tre sa iti placa tie? continua tot ea "Ca eu nu primesc asa ceva, ca nu stau eu sa platesc ca eu am salariu mic" da cine dracu te-a intrebat cat ai salariu, ma intereseaza sa trimit un colet, bagami-as pula in el colet... "Ca la transport daca il arunca in masina" hopa.. dar de ce sa il arunce, ce i-a facut coletu'? de data asta eu "Dar nu este un laptop decat pentru piese (pula eram atat de exasperat incat voiam sa scap de ele) si nu are nimic daca se tranteste" discutie este una in care eu tac si ea vorbeste sugerandu-mi ca nu o sa le ia... am plecat cu ele cu tot dracu.
    Mi-am aprins o tigare si am injurat pana la cel mai apropiat taxiu si am plecat pana la statia de metrou C-tin Brancoveanu, unde urma sa ma intalnesc cu cineva.
    In timp ce eram in taxiu, era sa ne loveasca unu cu un logan, ma rog... acolo la Bracoveanu la metrou, am sunat persoana. Discutia a fost cam asa. Eu "Unde esti?" persoana "Conduc m-am oprit undeva pe la metrou" mhm cu asta e bine... ma uit de masina nu prea era "Bai unde mai exact te-ai oprit?" la care "La un bloc cu 10 etaje" poftim? adica bagami-as pula in ele de blocuri sunt un milion de blocuri cu 10 etaje prin Bucuresti... eu "Pai ok da-mi un reper mai solid, raporteaza-te fata de Mc'ul de la Brancoveanu" urmeaza "Pai nu vad Mc'u" ahh.. poate pentru ca nu esti la metrou la Brancoveanu "Sigur esti la Bracoveanu sau ai incurcat" "Ca da sunt." intr-un final imi spune unde era, la vreo statie de autobuz departe de statia de metrou...
    Iubeam sambetele pentru ca sunt dupa vineri si inainte de duminica, adica ieri nu ai facut foarte multe si maine nu faci nimic era ziua perfecta.... mi s-a sfaramat un ideal...

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...